« Interactieve etalage met dynamische presentaties | Main | Nieuw in Nederland: Connex duurzame systeemstands »
zondag
sep302012

Samsung televisie met OLED scherm

OLED TV heeft een aantal belangrijk voordelen zoals een betere beeldkwaliteit, vollere kleuren en een hoger contrast. Daarnaast zijn het dunnere, buigzame en lichtere televisies die minder stroom gebruiken. Begin 2008 liet Samsung al een 14 en 31 inch TV zien op de IFA beurs. Vorige maand heeft Samsung een 55-inch televisie op de IFA aan het grote publiek getoond. Met een prijskaartje van ongeveer 9000 USD.

http://tinyurl.com/cdn4cqb


OLED schermen voor SmartPhones

Het flexibele OLED-scherm is gemaakt van kunststof en heel geschikt voor mobiele apparaten, zoals smartphones. Het probleem is dat glazen scherm bij een val erg snel kapot gaan, maar met deze innovatieve technologie is dit verleden tijd. Bovendien liet Nokia zien dat door het buigen van de telefoon dit ook als besturing kan worden gebruikt. (OLED staat voor Organic Light Emitting Diode en is niet het zelfde als LED. OLED is meer een lichtgevend oppervlak, zie het als een dun lichtgevend stukje folie).

http://tinyurl.com/cl2hjhd


References (1)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.

Reader Comments (2)

Buigzame televisies?? Ik kan me er even niks bij voorstellen! Wanneer zal deze op de markt verschijnen?

juni 14, 2013 | Unregistered CommenterHenk Melissen

Ik heb wat onderzoek voor je gedaan, op dit moment zijn er al een paar producenten die 3D Oled TV's op beurzen hebben getoond. Momenteel zijn ze nog kostbaar ca. € 7000,00.
Op YouTube is al het een en ander over Oled schermen te vinden. LG 55" - 84" en Samsung 55". De buigzame schermen van Samsung en Sony worden nu vooral toegepast in prototypen van telefoons en gebruikt voor besturing van games. Houd mijn blog verder in de gaten.

juni 18, 2013 | Registered CommenterWim van den Bor

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>